15 de maig, 2018

Resó a la premsa de la nostra Assemblea General



https://www.segre.com/noticies/comarques/2018/04/29/canal_viu_denuncia_que_meitat_les_banquetes_del_canal_esta
https://www.segre.com/noticies/comarques/2018/04/29/canal_viu_denuncia_que_meitat_les_banquetes_del_canal_estan_sense_arbres_37299_1091.htmln_sense_arbres_37299_1091.html
ECOLOGIA PLATAFORMA





Canal Viu denuncia que la meitat de les banquetes del Canal estan sense arbres

Actualitzada 29/04/2018 a les 10:13
Un grup d’alumnes, ahir, al paratge de la segona màquina del Parc de la Banqueta de Juneda.
Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© Un grup d'alumnes, ahir, al paratge de la segona màquina del Parc de la Banqueta de Juneda.
LLEONARD DELSHAMS
“En aquests moments, la banqueta del Canal d’Urgell ja ha perdut fins al 50% dels arbres. No només hem de treballar per conservar-los, sinó lluitar per recuperar tot el que s’ha perdut.” Així ho va assegurar ahir Santi Campo, de la Plataforma Canal Viu, a l’assemblea general que va celebrar l’entitat a Mollerussa. La plataforma, després de dos anys d’activitat, compta amb el suport de 60 entitats, de les quals 15 són consistoris. “Encara queden per sumar-s’hi una trentena de municipis per on passa el canal, així com la Diputació o els consell comarcals”, va remarcar Campo, que també va apostar per buscar més complicitat amb la Casa Canal. A la sessió es va presentar el nou projecte dels Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa. Un dels representants, Pau del Valle, va remarcar que la idea va nàixer a través de les xarxes socials i ara ja estan treballant per crear una associació. Entre els seus projectes es troba col·locar una tanca a la zona del Salt del Duran. L’alcalde de Linyola, Àlex Mases, i el biòleg Rafel Rocaspana van presentar el pla de recuperació de la séquia de Linyola i van explicar que s’han descobert a la zona fins a vuit espècies de peixos, de les quals quatre són autòctons i dos més estan en perill d’extinció.
---------------------------------------------------



---------------------------------------------------------------------


https://plaurgelltv.cat/ca/turisme/pladurgelltv/actualitat/47757/dos-anys-defensant-les-arbredes-del-canal-daurgell/1618.html 

Dos anys defensant les arbredes del Canal d’Urgell

01/05/2018

L’Assemblea també ha servit per presentar diferents projectes com el dels Amics i Amigues de la banqueta de Mollerussa o el pla de recuperació de la sèquia de Linyola


La plataforma Canal Viu, en defensa de les arbredes del Canal d’Urgell i entorn, ha celebrat la seva assemblea anual on s’ha parlat de les properes actuacions d’aquesta entitat que actualment ja compta amb el suport de 60 entitats, 15 de les quals són ajuntaments. Des de Canal Viu valoren positivament la feina feta en aquests dos anys d’activitat tot i que apunten en que encara hi ha molt per fer.

En l’assemblea també s’han presentat diferents projectes. Un d’aquests és el pla de recuperació de la sèquia de Linyola amb el qual es vol ficar en valor aquest entorn natural, on fins la data s’hi ha vist 8 espècies de peixos, dos d’ells en perill d’extinció i gairebé la meitat de les aus de Catalunya.
També s’ha presentat el projecte dels Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa, el qual va gaunyar l’última edició del concurs d’idees L’empenta i que consisteix en col·locar una tanca a la zona del Salt del Duran.

Des de Canal Viu creuen que la societat cada vegada està més conscienciada amb la necessitat de protegir aquest entorn natural i, tot i que encara falta suport institucional per part d’alguns ajuntaments, els consells comarcals i diputació, la plataforma continuarà treballant per crear complicitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada